Saarburg



SAARBURG
Triertől 26 km-re, 30 perc távolságra

http://www.sommerrodelbahn-saarburg.de/Saarburg_erleben.html


- Libegő - Nyári bob - Vízesés - Malom múzeum - Sétahajókázás - Vár - Harangöntöde - Borkostolás - Fagyizó - Szép kilátás - Túrázás - Strand - Madárpark -



 
A Saar folyó és Saarburg városa fölé tornyosuló saarburgi várat Kr. u. 986-ben említették elöszőr a korabeli feljegyzésekben. 
Luxemburgi grófok építtették. Németország dél-nyugati tartományait tekintve az egyik legrégebbi vár. A várfalak többsége és a lakótorony maradt fenn az utókor számára. A vár több kilátópontjáról is csodálhatjuk a Saar-völgy csodálatos panorámáját. 


  



A belvárosban a Lausbach vize 20 métert esik az alsó- és felsőváros határán. A középkorban a patak vizét mesterségesen terelték a mai medrébe, hogy hasznosítnai tudják a vízenergiát.  A vízesés lábánál két malom található: a Hackenberger malom és az egykori választófejedelmi malom, amelyekben ma a Malom múzeumnak adnak otthont.
képek forrása: www.saarburg.de

A Mabilon család által 1770-ben alapított harangöntöde most múzeumként szolgál. Ezt megelőzően 2002-ig a harangok a világ minden tájára készültek itt.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TRIER

Zauberwald - Hambachtal