Kell am See


KELL AM SEE 

x horgászás x túrázás x csónakázás x minigolf x játszóház x “Wassertretbecken" x lovaglás x siklórepülés x mocsár x erdei kötélpálya x játszóterek x mini műfüves focipálya x “foci-golf” x teke x bowling x íjászat x játszóház x kemping x uszoda x





Megközelíthetőség:
Triertől autóval 26 km, 30 perc
Biciklivel 2 óra 15 perc (Ruwer - Hochwald - Radweg)
Busz és bicikli (R200)

A KELLI TÓ 

1969-ben kezdték el tervezni a Kreide, a Leh és a Forn patak összefolyásánál a mai 14 hektáros csónakázó és horgásztó kiépítését. 
A mesterséges tó a környék turisztikai központja, államilag elismert gyógyüdülőhely. 


TÚRÁZÁS:

A tavat megkerülő körút 2,2 km hosszú, babakocsival is teljesíthető. Az útvonal érint két éttermet, csónakkölcsönzőt (Hau’s am See), lovas istállót. Parkoló: Fornhof 

“Schillinger Panoramaweg” 14,7 km, 5 óra, közepes nehézségű. A kelli tó gátja mentén vezet a túraútvonal. Legközelebbi parkoló: Hau’s am See. Schillingeni látnivalók: schillingeni tó, mezítlábas ösvény, erdei tanösvény és erdei labirintus. Babakocsival nem járható terepviszonyok jellemzőek. 

“Hochwald - Acht” 20 km, 6 óra, közepes nehézségű, babakocsival nem járható útvonal

Wassertretbecken: A kelli tótól 2 km-es távolságban duzzasztották fel a friss hegyi patakot és alakítottak ki benne egy “gyógymedencét”.
Visszér, migrén kezelésére és immunrendszer erősítés céljából ajánlják. Hideg patakvízben kell sétálni úgy, hogy minden lépésnél a lábunkat teljesen kiemeljük a vízből. Ez az úgynevezett “gólyamozgás”. Fél perc után tartsunk pihenőt, hagyjuk felmelegedni a lábunkat, majd ismételjük meg a sétát 3-szor. A tótól gyalogszerrel, babakocsival megközelíthető, ill. 300m távolságban parkoló is van.

“Quellmoor Knüppeldamm” A különleges láp és mocsárvidék 3 km-es távolságra fekszik a kelli tótól, ill. a bejáratától 500m-re parkoló van. Egy keskeny stég vezet át az ingoványos talaj felett Holzerath irányába.

A GR jelzésű “nagykörút” megkerüli a tavat, érinti az erdei kötélpályát, focipályát, “Wassertretbecken”-t, a mocsárvidéket és a Landal szabadidőparkot is.


LOVAGLÁS: Gestüt Fornhof (közvetlen a tóparton)
-3 éves kortól pónilovaglás
-6 - 20 éveseknek lovasiskola, szünidőben lovastábor
-felnőtteknek lovas túra




(1 km-re a tótól, babakocsival megközelíthető)
- “Golfpálya” focival,
- Erdei kötélpálya,
- Tekepálya,
- Íjászat...

Sétarepülés előzetes időpontegyeztetés után lehetséges. 


játszóház (arcfestés, mini diszkó délutánonként)
játszóterek (műfüves mini focipálya, vizes-saras játszótér…)
bicikli kölcsönző (gyerek bicikli, gyerekülés stb.)
bowling
kicsi uszoda (gyerekmedencével)
ping-pong
minigolf 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TRIER

Zauberwald - Hambachtal