Ördög Szurdok

Az Eifel Nemzeti Park egyik leglátványosabb pontja az Ördög Szurdok. A Triertől mindössze 30 kilométerre fekvő szurdokon három túraútvonal halad keresztül: két körút (a rövidebb 2km, a hosszabb 3,5km), valamint egy csaknem 6 kilométeres túra az Irreli vízesésekig. A túrautakhoz egy audiokalauzt is letölthetünk a telefonunkra, ami a GPS koordinátáink alapján tart idegenvezetést 5 audioállomáson (németül, angolul vagy hollandul), érdekes információkkal gazdagítva a kirándulást a sziklák eredetéről, a növény- és állatvilágról és a régió múltjáról.

Az Ördög-szurdok bejárata

A térség több mint 230 veszélyeztetett növény- és állatfajnak ad otthont. A nemzeti park egyénileg vagy idegenvezetések keretében is felfedezhető. Az őserdei napokon (iskolaszünetben, minden vasárnap) rangerek vezetik körbe a látogatókat a természetvédelmi területen.

Lábatlan gyík

A park határában fekvő erdei élményközpont kiállításokkal, büfével és sokszínű programokkal várja a látogatókat. Az Eifel Nemzeti Park erdészeti hatósága igény esetén exkluzív csoportos idegenvezetéseket, előadásokat és szakmai vezetéseket szervez. A számtalan időszakos rendezvény megtalálható a nemzeti park rendezvénynaptárában. Kontakt: +49(0) 6525/9339316, gaby.scheiblauer@teufelsschlucht.de

Az élményközpont szomszédjában van a Teufelschlucht Dínópark - a kiállítás több állomásán interaktív játékok várják a gyerekeket, a homokozóban például dinoszaurusz-csontokat áshatnak ki a kicsik, a "Paleo-laborban" pedig valódi fosszíliákat is preparálhatnak! Óvodásnak nagyszerű kedvcsináló lehet a dínópark az őslények világához. Ugyanakkor a dinoszauruszok kidolgozása és festése kissé rajzfilmszerű, és nem feltétlenül tükrözi azt, amit ma az őslényekről tudunk. Idősebb csemetéinkkel érdemes inkább a Luxemburgi Természettudományi Múzeumba ellátogatni. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TRIER

Zauberwald - Hambachtal